- 24 szelet sonka
- 1 kg franciasaláta alap
- 3 db savanyú uborka
- 10 db tojás
- 1 flakon majonéz
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 ek mustár
- bors
- pici porcukor
- fél húsleves-kocka
- 1,5 dl víz
- 25 g étkezési zselatin
A tojásokat keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk. A franciasaláta alapot is megfőzzük, majd kihűtjük. Kb. 3 db savanyú uborkát összevágunk, és beletesszük.
1,5 dl vizet fél leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük. A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot kikeverjük, és hozzáöntjük a zselatint.
Két őzgerinc-formát kibélelünk folpackkal, beleterítjük a
sonkaszeleteket, kb. félig megtöltjük francia salátával és beletesszük a főtt tojásokat. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával, és
sonkával befedjük.
Másnap vágódeszkára borítjuk és felszeleteljük.