2013. április 1., hétfő

Joghurtos kivitorta

Hozzávalók:
- 10 dkg Rama margarin
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 7 dkg liszt
- 2 ek kakaó
- fél csomag sütőpor

A krémhez:
 - 2,5 dl habtejszín
- 250 g natúr joghurt
- 3 ek porcukor
- pár csepp citromlé

A tetejére:
- kb. 3 db kivi
- tortazselé

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint és tovább keverjük. Belekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.

Egy tortaformát alaposan kivajazunk, ebbe öntjük a piskótakeveréket és kb. 160-170 fokon megsütjük.

Közben a  tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a joghurtot, a cukrot, a citromlevet. Jól kenhető, viszonylag szilárd krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.

Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet, rátesszük a kiviszeleteket, és elkészítjük a tortazselét. Langyosan a kivire kanalazzuk. Kb. 1 órát hűtjük, és már lehet is szeletelni.