Hozzávalók:
- 10 dkg mák
- 2 evőkanál rum
- 50 dkg narancs (héj nélkül)
- 2 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- só
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- olaj
- 3 dl tej
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
A mákot serpenyőben szárazon megpirítjuk, majd kihűtjük. Finomra
daráljuk és a rummal ízesítjük. A megtisztított mandarint gerezdekre
szedjük.
Egy 28 centi átmérőjű tortaformát vékonyan beolajozunk és
sütőpapírral kibélelünk. A margarint a cukorral, a tojásokkal, a tejjel,
az átszitált liszttel és a sütőporral sima tésztává keverjük. Végül a
rumos mákot is beledolgozzuk. A masszát a tortaformába simítjuk
Előmelegített sütőben közepes lánggal (180°C-on) kb. 50 percig
sütjük. A sütőből kivéve, kihűtjük, majd a formából egy tortatálra
borítjuk.
A tejet a pudingporral simára keverjük, majd a torta tetejére kenjük.
A mandarin-gerezdekkel megrakjuk, hűtőszekrényben megdermesztjük, majd
cikkekre vágva tálaljuk.