Hozzávalók:
- 8 darab csirke felsőcombfilé
- őrölt fehér bors
- só
- olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 citrom
A mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2.5 dl tej
- 1 citrom leve és reszelt héja
- őrölt fehér bors
- só
- 1 csokor fölaprított friss citromfű
- 1 dl főzőtejszín
A combokat megmossuk, leszárogatjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk,
olajjal meglocsoljuk. A zúzott fokhagymát rászórjuk, majd a citromok
reszelt héjával és kifacsart levével jól átforgatjuk. Letakarva,
hűtőszekrényben legalább 2 órán át érleljük.
A combokat tepsire fektetjük és előmelegített sütőben, kevés vizet aláöntve,
180°C-on 50 perc alatt megsütjük. Közben saját levével locsolgatjuk.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet megforrósítjuk rajta,
majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folyamatosan kevergetve 2-3
percig főzzük. A tűzről lehúzva a citrom levével és reszelt héjával,
sóval, borssal, és a citromfűvel ízesítjük, majd a tejszínnel dúsítjuk.
Tálaláskor a csirkecombokat a mártással körülöntve, friss salátával és párolt rizzsel kínáljuk.