2013. március 9., szombat

Citromos csirkecomb

Hozzávalók:
- 8 darab csirke felsőcombfilé
- őrölt fehér bors
- só
- olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 citrom

A mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2.5 dl tej
- 1 citrom leve és reszelt héja
- őrölt fehér bors
- só
- 1 csokor fölaprított friss citromfű
- 1 dl főzőtejszín

A combokat megmossuk, leszárogatjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, olajjal meglocsoljuk. A zúzott fokhagymát rászórjuk, majd a citromok reszelt héjával és kifacsart levével jól átforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben legalább 2 órán át érleljük.

A combokat tepsire fektetjük és előmelegített sütőben, kevés vizet aláöntve, 180°C-on 50 perc alatt megsütjük. Közben saját levével locsolgatjuk.

A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet megforrósítjuk rajta, majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folyamatosan kevergetve 2-3 percig főzzük. A tűzről lehúzva a citrom levével és reszelt héjával, sóval, borssal, és a citromfűvel ízesítjük, majd a tejszínnel dúsítjuk.

Tálaláskor a csirkecombokat a mártással körülöntve, friss salátával és párolt rizzsel kínáljuk.