2013. március 18., hétfő

Sajtos rakott karaj

Hozzávalók:
- 6 szelet csont nélküli karaj kiklopfolva
- 20 dkg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 4-5 dl tejföl
- 1 paradicsom
- 15 dkg vékony szalonna
- aprított petrezselyem

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk és elősütjük. A hagymát felkarikázzuk, a gombát szintén, és a kettőt együtt készre pároljuk. 

Egy kisebb tepsit kicsit kiolajozunk és a tepsibe rétegezzük a hússzeleteket, majd a hagymát és a gombát rátesszük a hússzeletekre. A szalonnát vékony csíkokban a gombára helyezzük. Erre teszünk egy kis tejfölt, reszelt sajtot, és végül egy gerezd piros paradicsomot. 

Fóliával lefedjük, 180 fokon 30-35 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük és ismét teszünk rá tejfölt és reszelt sajtot. Visszatesszük pár percre, amíg a sajt megolvad. 

Rizzsel, burgonyával, párolt káposztával tálaljuk.