Hozzávalók:
- 6 szelet csont nélküli karaj kiklopfolva
- 20 dkg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 4-5 dl tejföl
- 1 paradicsom
- 15 dkg vékony szalonna
- aprított petrezselyem
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk és elősütjük. A
hagymát felkarikázzuk, a gombát szintén, és a kettőt együtt készre
pároljuk.
Egy kisebb tepsit kicsit kiolajozunk és a
tepsibe rétegezzük a hússzeleteket, majd a hagymát és a gombát rátesszük a hússzeletekre.
A szalonnát vékony csíkokban a gombára helyezzük. Erre teszünk egy kis
tejfölt, reszelt sajtot, és végül egy gerezd piros paradicsomot.
Fóliával lefedjük, 180 fokon 30-35 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük
és ismét teszünk rá tejfölt és reszelt sajtot. Visszatesszük pár percre,
amíg a sajt megolvad.
Rizzsel, burgonyával, párolt káposztával tálaljuk.