- fél kg túró
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- 8-10 db olajbogyó
- mazsola
- só
- cukor
- vanília
A túrót összekeverjük a tejföllel és a tojással, majd két részre osztjuk, az egyik felébe sós, a másikba édes tölteléket készítünk és ezzel töltjük meg a réteslapokat.
Sós változat:
A túrót megsózzuk és összekeverjük az apró darabokra vágott olajbogyóval. Megkenjük vele a réteslapokat és szorosan feltekerjük.
Édes változat:
A másik adagot cukorral, mazsolával és vaníliával (esetleg citromhéjjal) ízesítjük, majd szintén a réteslapokra kenjük és feltekerjük.
Egy nagyobb, kivajazott tepsibe fektetjük a feltekert réteseket, a tetejüket megkenjük olajjal és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.