- 1,80 g borjúkaraj
- 25 dkg zsír
- 20 dkg tisztított vöröshagyma
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 db csemege zöldpaprika
- 2 db csemege paradicsom
- 5 dl tejföl
- 3 dl tejszín
- 5 dl csontlé
- 10 adag csirkemáj-rizottó
- só
- fűszerpaprika
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
A
borjúkarajt hideg vízben jól megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, majd 20
egyenlő szeletre vágjuk. Klopfoljuk, sózzuk, zsírban mindkét oldalát szép
pirosra sütjük, ezután félretesszük.
A visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk, megszórjuk fűszerpaprikával, felengedjük csontlével, beforraljuk, és a már lesütött borjúbordákra öntjük. Szeletelt csemege zöldpaprikát és paradicsomot adunk hozzá, és puhára pároljuk.
A megpárolt bordákat kiszedjük, a tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, és a pörköltszaftot besűrítjük. Felforraljuk, finom szőrszitán leszűrjük, a bordákat a mártásba visszahelyezzük, tetejére darabolt vajat morzsolunk.
Csirkemáj-rizottóval tálaljuk. A csirkemáj-rizottót a tűzálló tál közepére helyezzük, köré rakjuk a borjúbordákat, meglocsoljuk a tejfölös mártással, és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
A visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk, megszórjuk fűszerpaprikával, felengedjük csontlével, beforraljuk, és a már lesütött borjúbordákra öntjük. Szeletelt csemege zöldpaprikát és paradicsomot adunk hozzá, és puhára pároljuk.
A megpárolt bordákat kiszedjük, a tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, és a pörköltszaftot besűrítjük. Felforraljuk, finom szőrszitán leszűrjük, a bordákat a mártásba visszahelyezzük, tetejére darabolt vajat morzsolunk.
Csirkemáj-rizottóval tálaljuk. A csirkemáj-rizottót a tűzálló tál közepére helyezzük, köré rakjuk a borjúbordákat, meglocsoljuk a tejfölös mártással, és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.