- 1,5 l víz
- 40 dkg kukoricadara
- 1 kanál só
- 40 dkg juhtúró
- 4 evőkanál tejföl
A vizet felforraljuk a sóval. Lassan, állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát. Állandó keverés mellett csomómentesre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A puliszkát sütőpapírra borítjuk és nyújtófával szétegyengetjük, vigyázzva, hogy ki ne szakadjon. A kinyújtott puliszkára rámorzsoljuk egyenletesen a juhtúrót, majd a
sütőpapír segítségével felgöngyöljük.
Egy sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük a sütőpapírba göngyölt puliszkarudat és előmelegített 180
fokos sütőben 10 percig sütjük, hogy a juhtúró megolvadjon. Melegen óvatosan felszeleteljük és tejföllel tálaljuk.