2013. február 10., vasárnap

Puliszkatekercs

Hozzávalók:
- 1,5 l víz
- 40 dkg kukoricadara
 - 1 kanál só
- 40 dkg juhtúró 
- 4 evőkanál tejföl

A vizet felforraljuk a sóval. Lassan, állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát. Állandó keverés mellett csomómentesre főzzük, majd hűlni hagyjuk.

A puliszkát sütőpapírra borítjuk és nyújtófával szétegyengetjük, vigyázzva, hogy ki ne szakadjon. A kinyújtott puliszkára rámorzsoljuk egyenletesen a juhtúrót, majd a sütőpapír segítségével felgöngyöljük. 

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütőpapírba göngyölt puliszkarudat és előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, hogy a juhtúró megolvadjon. Melegen óvatosan felszeleteljük és tejföllel tálaljuk.