2013. február 20., szerda

Tepertőkrém

Hozzávalók:
- 25 dkg disznótepertő
- 2 főtt tojás
- 1+1 közepes nagyságú vöröshagyma vagy egy kötés újhagyma
- só, bors 
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál mustár

A tepertőt húsdarálón ledaráljuk, megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat megfőzzük és kockákra vágjuk. A hagymát is apróra vágjuk. A tepertőt összekeverjük a vajjal, mustárral, hagymával és a tojáskockákkal.

Jól összedolgozzuk, majd kicsit betesszük a hűtőbe. Friss kenyérre kenve, apróra vágott hagymával megszórva nagyon finom, ízletes vacsora.

A receptet az Erdély Ma konyhája inspirálta. Korábban készítettem hasonló "kennivalót" szalonnából, de tepertővel sokkal finomabb lett. Egy kis vajjal "lágyítottam" és a vöröshagyma helyett újhagymával még ízletesebb.