2013. február 21., csütörtök

Stroganoff-bélszín

Hozzávalók:

- 75 dkg bélszín
-  20 dkg vargánya
-   4-5 szem csemegeuborka
-  1 kis üveg gyöngyhagyma
-  1 kisebb vöröshagyma
-   5 dkg vaj
-   3 dl tejszín
-   1 dl fehérbor
-   
-   őrölt bors


A bélszínt enyhén kiklopfoljuk és csíkokra vágjuk. A nagyobb gyöngyhagymákat kettévágjuk, a hagymát felkockázzuk, az uborkát pedig hasábokra vágjuk. A vargányát megszabadítjuk a szivacsos részétől és nagyobb darabokra vágjuk.

A vajon megpirítjuk a húst, majd mellé dobjuk a hagymát, a gyöngyhagymát, a gombát és az uborkát és tovább  pirítjuk. Mintegy tíz perc után hozzáöntjük a bort, és hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol. 

Majd felöntjük tejszínnel és addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Rizzsel vagy krumplilángossal tálaljuk.