Hozzávalók:
- 75 dkg bélszín
- 20 dkg vargánya
-
4-5 szem csemegeuborka
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- só
- őrölt bors
A
bélszínt enyhén kiklopfoljuk és csíkokra vágjuk. A nagyobb gyöngyhagymákat kettévágjuk,
a hagymát felkockázzuk, az uborkát pedig hasábokra vágjuk. A vargányát megszabadítjuk a
szivacsos részétől és nagyobb darabokra vágjuk.
A
vajon megpirítjuk a húst, majd mellé dobjuk a hagymát, a gyöngyhagymát, a
gombát és az uborkát és tovább pirítjuk.
Mintegy tíz perc után hozzáöntjük a bort, és hagyjuk, hogy elpárologjon az
alkohol.
Majd
felöntjük tejszínnel és addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Rizzsel vagy
krumplilángossal tálaljuk.