-1,60 kg rostélyos színhús
- 25 dkg sertészsír
- 40 dkg tisztított vöröshagyma
- 25 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg liszt
- 10 db tojás
- 10 db csemege húsos paprika
- 5 db csemege paradicsom
- 7 dl tejföl
- 3 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, őrölt bors, fűszerpaprika
- 25 dkg sertészsír
- 40 dkg tisztított vöröshagyma
- 25 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg liszt
- 10 db tojás
- 10 db csemege húsos paprika
- 5 db csemege paradicsom
- 7 dl tejföl
- 3 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, őrölt bors, fűszerpaprika
A
rostélyosokból 10 egyforma szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, kevés őrölt borssal fűszerezzük.
Az apró kockára vágott füstölt szalonnát serpenyőben félig megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az erejétől megtisztította kockára vágott csemege zöldpaprikát és paradicsomot. Megsózzuk, gyors tűzön állandó keverés mellett pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felvert egész tojásokat, és lecsós omlettet készítünk belőle.
Ezzel az omlettel az előkészített rostélyosokat megtöltjük, felcsavarjuk, és vékony zsineggel megkötözzük. (Ezt a műveletet végezhetjük úgy is, hogy a megtöltött rostélyosokat alufóliába csomagoljuk.) A megtöltött rostélyosokat lisztbe mártjuk, és felhevített zsírban minden oldalát elősütjük, majd megfelelő lábasba helyezzük.
A visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk kalocsai fűszerpaprikával, csontlével felengedjük. Megsózzuk, és ráöntjük a rostélyosokra. Fedő alatt rövid lében pároljuk. Ha félig megpuhult, kockára vágott csemege zöldpaprikát és paradicsomot adunk hozzá, majd készre pároljuk.
A megpárolt rostélyosokat a léből kiszedjük, a kötözőzsineget vagy fóliát eltávolítjuk. A rostélyos levét tejföllel, liszttel és tejszínnel besűrítjük, jól kiforraljuk, finom szőrszitán átszűrjük.
Az elkészített rostélyosokat szeleteljük, előmelegített tálra helyezzük, ezután bevonjuk az elkészített mártással. Köretnek vajas galuskát adunk. Tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.
Az apró kockára vágott füstölt szalonnát serpenyőben félig megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az erejétől megtisztította kockára vágott csemege zöldpaprikát és paradicsomot. Megsózzuk, gyors tűzön állandó keverés mellett pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felvert egész tojásokat, és lecsós omlettet készítünk belőle.
Ezzel az omlettel az előkészített rostélyosokat megtöltjük, felcsavarjuk, és vékony zsineggel megkötözzük. (Ezt a műveletet végezhetjük úgy is, hogy a megtöltött rostélyosokat alufóliába csomagoljuk.) A megtöltött rostélyosokat lisztbe mártjuk, és felhevített zsírban minden oldalát elősütjük, majd megfelelő lábasba helyezzük.
A visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk kalocsai fűszerpaprikával, csontlével felengedjük. Megsózzuk, és ráöntjük a rostélyosokra. Fedő alatt rövid lében pároljuk. Ha félig megpuhult, kockára vágott csemege zöldpaprikát és paradicsomot adunk hozzá, majd készre pároljuk.
A megpárolt rostélyosokat a léből kiszedjük, a kötözőzsineget vagy fóliát eltávolítjuk. A rostélyos levét tejföllel, liszttel és tejszínnel besűrítjük, jól kiforraljuk, finom szőrszitán átszűrjük.
Az elkészített rostélyosokat szeleteljük, előmelegített tálra helyezzük, ezután bevonjuk az elkészített mártással. Köretnek vajas galuskát adunk. Tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.