Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 25 dkg csirkemáj
- 1 db vöröshagyma
- só, bors, fahéj
- 1 zsemle
- 1 tojás
- liszt, tojás, prézli a panírozáshoz
- olaj
A csirkemellekből szeleteket készítünk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
A hagymát egy kevés olajon megfuttatjuk, beletesszük a feldarabolt csirkemájat és megpároljuk. Ha megpuhult a máj, hagyjuk kihűlni, majd az egészet ledaráljuk. Egy beáztatott zsemlét, tojást, fűszereket adunk hozzá és jól összekeverjük.
A májas töltelékkel megtöltjük a csirkemell szeleteket, ha kell hústűvel (fogpiszkáló is megteszi) összetűzzük, majd panírozzuk és olajban kisütjük.
Majonézes krumplival, ecetes savanyúsággal tálaljuk.