A piskótához:
- 7 db tojássárgája
- 18 dkg porcukor
- 15 evőkanál víz (meleg)
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor (3/4 része)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 7 dl víz
- 6 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 7 db tojásfehérje
- 5 ek cukor
A tetejére:
- 5 dl tejszín
- 3 ek porcukor
- 10 dkg csokoládéforgács
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
A három csomag vaníliás
pudingot 7 dl vízzel felfőzzük, majd 6 evőkanál cukorral és 2 vaníliás
cukorral édesítjük. A 7 db tojásfehérjét az 5 kanál cukorral felverjük.
Még melegen a kettőt összekeverjük.
A kisült piskótára rákenjük a krémet, és még 10 percig 150 fokon sütjük. Ezalatt a krém keményedni fog.
A habtejszínt felverjük a cukorral és rásimítjuk a krém tetejére. Végül megszórjuk a reszelt csokoládéval.