2014. január 2., csütörtök

Disznócomb vörösborzselével

Hozzávalók:
- egy darab disznócomb (kb 40 dkg)
- só, bors
- fokhagyma
- olaj
- 2-3 evőkanál vörösborzselé
- csipetnyi currypor

A disznócombot fokhagymával megtüzdeljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés olajjal megkenegetjük és felhasználásig alufóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.

Egy serpenyőben 1-2 kanál olajat felforrosítunk. Beletesszük a disznócombot és minden oldalán megforgatva 1-2 perc alatt erős tüzön megpirítjuk. Fontos, hogy minden oldala szépen megkérgesedjen. 

A combot áttesszük egy tepsibe, olajat töltünk alá és alufóliával letakarva megsütjük. Amikor már majdnem kész, eltávolítjuk a tetejéről az alufóliát, hogy szépen megpiruljon. 

Közben a serpenyőben visszamaradt olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a vörösborzselét és felkavargatjuk az odaragadt húspörcöket. Curryporral ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni, hogy visszakoconyásodjon. 

Tálaláskor a szeletekre vágott disznócombokhoz adunk a zseléből is. Friss, házi kenyérrel vagy krumplipürével kínáljuk.