2013. december 21., szombat

Túrótorta - gyorsan, egyszerűen

Hozzávalók:
- 50 dkg félzsíros túró
- 12,5 dkg vaj
- 20-25 dkg porcukor
- 3 ek tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 3 tk zselatin
- 1,5 dl tej
- 1 cs gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen)
- tetejére gyümölcs ízlés szerint 
 

A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
 
 3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
 
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük. Hűtőben tároljuk.