- 75 dkg csontos sertéskaraj (csontozva)
- 15 dkg juhtúró (lehetőleg házi)
- 10 dkg bacon
- 10 dkg feketeerdő sonka (szeletelve)
- 1 csokor snidling
- 1 ek tejföl
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölve)
- 10 dkg juhsajt (zsíros, félkemény)
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 6 dl napraforgó olaj
A sertéskarajt nyitott szeleteléssel vágjuk fel, majd kissé klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
Készítsük el a tölteléket: A sajtot reszeljük le, a szalonnát kockázzuk fel apróra (5x5 mm), a snidlinget aprítsuk fel. Tegyünk a juhtúróhoz egy kanálnyi tejfölt, őrölt köményt, sót és borsot, majd az előkészített alapanyagokkal együtt jól keverjük össze.
Készítsük el a tölteléket: A sajtot reszeljük le, a szalonnát kockázzuk fel apróra (5x5 mm), a snidlinget aprítsuk fel. Tegyünk a juhtúróhoz egy kanálnyi tejfölt, őrölt köményt, sót és borsot, majd az előkészített alapanyagokkal együtt jól keverjük össze.
Fóliára terítsük
ki vékonyan, majd feltekerve a fóliát, a két szélénél megcsavarva
alakítsunk ki egy vékony, henger alakú formát. Tegyük 20 percre a
fagyasztóba.
A hússzeletek hosszanti oldalának méretét vegyük
alapul, majd a tölteléket vágjuk el késsel kb. 2 cm-rel rövidebb
darabokra. Csavarjuk bele a szeletelt sonkába, majd tegyük a
hússzeletekre, és egyenként hajtsuk fel, mint egy roládot (az oldalait
fordítsuk be hajtáskor, ne tudjon kifolyni a töltelék). Rögzítsük
hústűkkel vagy ennek hiányában fogpiszkálókkal.
A kisült roládokat vágjuk fel rézsútosan szeletekre, és tálaljuk ízlés szerinti körettel.