- 30 dkg zöldborsó
- 1 l alaplé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek joghurt
- 10 dkg vargánya
- 5 g vaj
- chili, ízlés szerint
- só, bors
- 1 ek snidling, ízlés szerint
A zöldborsókat átmossuk, majd felöntjük 1 liter alaplével, adunk
hozzá fél fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, és kb. 10 percig
főzzük. Nem szükséges túl puhára. Amikor már összeérnek az ízek, átkanalazzuk a sűrűjét és leturmixoljuk.
Fokozatosan adunk hozzá az alapléből, amennyire krémesre szeretnénk, tovább turmixoljuk. Sóval, borssal, chilivel és metélőhagymával fűszerezzük, valamint elkeverjük benne a joghurtot.
A vargányát megtisztítjuk, felszeleteljük, és egy kis vajon lepirítjuk egy gerezd apróra vágott fokhagymával együtt. A tálalásnál a leves közepébe halmozunk 1-2 ek vargányát.