- fél
kg sertéslapocka (színhús)
- 10 dkg sertészsír (lehet olaj is)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- pirospaprika
- köménymag
- csontlé
- 1 kg savanyú káposzta
- szárított
csombor és kapor (nyáron friss)
- 1 kanál liszt
- 1 l tejföl
- 1 l tejföl
A sertéslapockát 2x2 cm-es
kockákra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk. Egy edényben a finomra
vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, kifehéredésig sütjük, közben kavargatjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott
fokhagymát és köménymagot, megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés
csontlével felengedjük.
Fedő alatt, időnként megkeverve tovább
pörköljük. Ha a levét időközben elfőné, kevés csontlé hozzáadásával pótoljuk.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a levétől kicsavart savanyú
káposztát (ha túl savanyú, akkor előtte kiáztatjuk). Jól elkeverjük (ha kell, kevés csontlével pótoljuk) és hozzáadjuk a csombort és a kaprot.
Amikor a hús és a káposzta majdnem puha, tejfölös
habarást készítünk, melyet hozzáadjuk és készre főzzük. Tűzálló
tálon forrón tálaljuk. Tetejét kevés tejföllel díszítjük.