2013. január 10., csütörtök

Borjújava Dubarry módra

Hozzávalók:
- 4 szép szelet (kb. 60 dkg) borjúcomb (legjobb a diója)
- só
- 4 dkg liszt
- 4-5 evőkanál olaj
- 60 dkg karfiol (40 dkg fagyasztott is lehet)
- 4 dkg vaj
- 4-5 dl besamelmártás
- 4-5 dkg sajt (trappista)
- 2 dkg zsemlemorzsa

A borjúszeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk, majd olajban hirtelen 3-4 perc alatt elősütjük.

A kitorzsázott, rózsáira bontott karfiolt enyhén sózott, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, lehűtjük és lecsöpögtetjük.

A hússzeleteket kivajazott tepsibe fektetjük, mindegyikre egyegy kis halom karfiolt púpozunk, és az egészet bevonjuk a besamelmártással. Megszórjuk a reszelt sajttal meg a zsemlemorzsával, és egy kevés vajat morzsolunk rá.

Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (kb.190 °C; légkeveréses sütőben 170 ºC) 10-12 perc alatt
aranysárgára sütjük.