2013. január 23., szerda

Aranygaluska

Hozzavalók:
- 75 dkg liszt
- 3-4 tojás
- 5 dkg vaj
- 3-4 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2-3 kanál cukor
- 1 citrom héja
- 10 dkg őrölt dió
- 10 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2 dl tej
-1 vaníliás cukor

Az élesztőt kevés cukorral elkavarva meleg tejben felfuttjuk. A lisztet az olvasztott vajjal, a tojássárgákkal, 2-3 evőkanál cukorral és az élesztővel összegyúrjuk, megdagasztjuk és meleg helyre tesszük, hogy keljen.
1 óra múlva hosszúkás rudakat formázunk belőle, amiket 3 cm-es darabokra vágunk.

A diót összekeverjük 10 dkg cukorral. A margarint megolvasztjuk. A darabkák tetejét margarinba és a cukros dióba mártogatjuk, majd tepsibe rakjuk. Nem kell szorosan rakni, mert meg fognak nőni. Forró sütőben megsütjük. 2 dl tejet 2 kanál cukorral, 1 vaníliacukorral megmelegítünk és a tésztára locsoljuk. Letakarjuk, hogy lassan hűljön ki.