2013. január 3., csütörtök

Elefánt könnycsepp rolád

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 kanál cukor
- 2 dkg kakaópor
- 5 kanál liszt
- késhegynyi sütőpor

A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 5 kanál porcukor
- 15 dkg pörkölt és cukros tejben áztatott dióbél
- vanília
- rum
- besamel mártás (negyed liter tejből és 2-3 kanál lisztből)

A töltelékhez:
- 2 banán

A tetejére:
- csokoládébevonat

A tojások sárgáját 5 kanál cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a sütőport. A tojások fehérjét egy kanál cukorral habosra verjük és hozzáadjuk a masszához.

Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha elkészült, nedves konyharuhába csavarjuk.Közben elkészítjük a krémet. 

A tésztát kicsomagoljuk a konyharuhából, rumos-vaníliás vízzel enyhén meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz.
A belsejébe kenjük a krémet, a közepébe teszünk 1-2 banánt egymás után és újra felcsavarjuk. 

A tetejére csokoládés tortabevonót teszünk és pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Éva nagynéném szilveszteri specialitása