Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 80 g cukor
- 90 g mogyoró
- 400 g tejszín
- 40 g kristálycukor
- 80 g csokoládé
A 4 tojás sárgáját a cukorral vízgőz fölött kemény habbá verjük,
beleszórjuk a pörkölt, tisztított, finomra őrölt mogyorót.
Sütő
tepsiben sütőpapíron vékonyan elterítjük és 160 fokos sütőben halvány
barnára sütjük (max 10 perc). Forrón késsel a megfelelő formára vágjuk és
hagyjuk kihűlni.
A tejszínt 40 gramm kristálycukorral
felforralunk, belekeverjük a 70 %-os olvasztott csokoládét. Ezt
alaposan lehűtjük, majd habbá verjük.
A mogyoró lapokat rétegezzük a
krémmel és hűtőben minimum 6 órán keresztül pihenni hagyjuk.
A balatonszemesi Kistücsök étterem specialitása :)