2012. augusztus 8., szerda

Mogyorótorta a Kistücsöktől

Hozzávalók: 

- 4 db tojás
- 80 g cukor
- 90 g mogyoró
- 400 g tejszín
- 40 g kristálycukor
- 80 g csokoládé

A 4 tojás sárgáját a cukorral vízgőz fölött kemény habbá verjük, beleszórjuk a pörkölt, tisztított, finomra őrölt mogyorót. 

Sütő tepsiben sütőpapíron vékonyan elterítjük és 160 fokos sütőben halvány barnára sütjük (max 10 perc). Forrón késsel a megfelelő formára vágjuk és hagyjuk kihűlni. 

A tejszínt 40 gramm kristálycukorral felforralunk, belekeverjük a 70 %-os olvasztott csokoládét. Ezt alaposan lehűtjük, majd habbá verjük. 

A mogyoró lapokat rétegezzük a krémmel és hűtőben minimum 6 órán keresztül pihenni hagyjuk.

A balatonszemesi Kistücsök étterem specialitása :)