2012. július 16., hétfő

Sajtos pogácsa


Az egyik kedvenc rágcsálnivalóm a sajtos pogácsa. Leginkább az a fajta, ami otthon készül, amelynek sütés közben a mennyei illata betölti a lakást. Íme a titok:

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
  • 1 kiskanál só
A tetejére:
  • 1 tojássárgája
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókhoz adjuk és alaposan összegyúrjuk. Kelni hagyjuk, majd amikor a tészta hólyagos lesz, elkezdjük nyújtani, rétegezni, majd ismét nyújtani. Ettől lesz szép leveles a tésztája. Ismét kelesztjük majd pogácsaszaggatóval kivágjuk a pogácsákat és egy kivajazott tepsibe egymástól ujjnyi távolságra helyezzük. A tetejét megkenjük tojássárgával és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.