Az egyik kedvenc rágcsálnivalóm a sajtos pogácsa. Leginkább az a fajta, ami otthon készül, amelynek sütés közben a mennyei illata betölti a lakást. Íme a titok:
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg Rama margarin
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
- 1 kiskanál só
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókhoz adjuk és alaposan összegyúrjuk. Kelni hagyjuk, majd amikor a tészta hólyagos lesz, elkezdjük nyújtani, rétegezni, majd ismét nyújtani. Ettől lesz szép leveles a tésztája. Ismét kelesztjük majd pogácsaszaggatóval kivágjuk a pogácsákat és egy kivajazott tepsibe egymástól ujjnyi távolságra helyezzük. A tetejét megkenjük tojássárgával és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.