2012. augusztus 29., szerda

Csalamádé



Hozzávalók:
-          20-25 db fiatal uborka
-          20-25 db zöldpaprika
-          10-15 db piros paradicsompaprika
-          5-6 db nagyobb fej hagyma, megvágva
-          babérlevél, szemes bors, csombort

Az uborkát héjastól karikákra vágjuk, a paprikát laskára. Az egészet egy zománcos tálban 2 nagykanál sóval összevegyítjük. 2-3 óra múlva kinyomkodjuk.

Felfőzött ecettel és a fúszerekkel leforázzuk, jól összevegyítjük, lefedjük, míg csaknem egészen kihűl. Akkor a leszűrt ecetet újra felforraljuk és megint leforrázzuk. 

Ezt még egyszer megismételjük, majd összevegyítjük a hagymával, üvegekbe rakjuk, jól lenyomkodjuk, rátöltjük a forró ecetes, lekötjük és száraz dunsztba tesszük.