Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell szeletekre vágva
- 15 dkg olvasztott Rama margarin
- 1 teáskanál paprikakrém
- 25 ml brandy
- só, bors
A szószhoz:
- 1 üveg cseresznyebefőtt
- 2 evőkanál burgundi bor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1,5 teáskanál kukoricaliszt
- só
A cseresznyebefőttet leszűrjük, a levét egy fazékba öntjük. Összekeverjük a kukoricaiszttel, cukorral, borral és sóval. Addig főzzük, míg besűrüsödik, ekkor hozzáadjuk a cseresznye szemeket is és levesszük a tűzről.
Az olvasztott margarint összekeverjük a sóval, borssal, paprikakrémmel. A fűszeres krémmel bekenjük a húsokat és egy tűzálló tálban egymás mellé fektetjük, ráöntjük a maradék Ramát és kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Félidőben megforgatjuk a húsokat, hogy minden oldalról jól átsüljenek.
Ha elkészült, egy tűzálló tálra szedjük a húsokat, leöntjük cseresznyeszósszal, a tetejére locsoljuk a brandyt és meggyújtjuk.