2012. szeptember 5., szerda

Ananászos csirkevariációk

1 változat:

Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 1 ananászkonzerv (karikára szeletel ananásszal)
- só, bors
- fahéjpor
- 2 ek. olaj
-  fél deci száraz vagy félszáraz fehérbor

A csirkemelleket félbe vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk és bekenjük fahéjjal. Fóliába csomagolva legalább egy fél órára a hűtőbe tesszük.

Az ananászkarikákat lecsepegtetjük, az olajat felforrósítjuk. Előbb a csirkemellek mindkét oldalát magas hőfokon körbesütjük, majd alacsonyabb gázfokozatra váltunk. Óvatosan hozzáöntjük a bort és fedő alatt megpároljuk a csirkemelleket.

Ha megpuhult a hús, papírtörlőre kiszedjük és a maradék olajban kisütjük-megpároljuk az ananász karikákat is. Krumplipürével tálaljuk. 


2 változat:

Hozzávalók:
- 2 nagy db csirkemell
- őrölt fekete bors
- 8-10 db ananászkarika (konzervből)
- 4 nagy szelet trapista sajt
- currypor, mandula
- rizs

A csirkemelleket 4 egyforma szeletre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk majd egy tepsibe fektetjük.

Két-három lecsöpögtetett ananászkarikát teszünk minden szelet tetejére és a sajtszelettel beborítjuk. Kevés zsiradékot teszünk alá és a forró sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. 

Currys, mazsolás rizzsel tálaljuk.