- 5 citrom
- 5 teáskanál só
- 2 és fél kávéskanál koriandermag
- 3-4 babérlevél
A pácléhez:
- 10 dkg só
- 10 dkg cukor
- 5 dl víz
A citromokat felnegyedeljük. Egy fazékban vizet forralunk és kb 5 perc alatt előfőzzük benne a citromokat. Ezután kiszedjük és azonnal hideg vízbe tesszük őket. A citromokat 1 órán át a vízben tartjuk, hogy elveszítsék kesernyés ízüket.
Közben elkészítjük a páclét a hozzávalókból, amit összeforralunk. A hideg vízbe áztatott citromokat lecsepegtetjük és egy hőálló, kb 7 dl-es üvegbe rétegezzük. Minden sor citrom közé szórunk egy kis sót és ráhintünk egy kis koriandermagot.
Végül felöntjük a meleg páclével és rábodunk néhány babérlevelet. A hűtőben 1-2 nap alatt összeérnek az ízek. Marokkói specialitáshoz, a tangine-hoz nélkülőzhetetlen.