2012. december 2., vasárnap

Gesztenyés, aszalt szilvás pulyka

Hozzávalók:
- csirke-, vagy pulykamell filé
- gesztenyemassza
- aszalt szilva
- vörösbor
- só, bors, fokhagyma

A húst, vigyázva arra, hogy ne lyukadjon ki, vékonyra klopfoljuk.
Ha csirkemellből készítjük, akkor göngyölegek, ha pulykából, akkor rolád készíthető (egybe sül, a végén szeleteljük). A húst fűszerezzük.

Az aszalt szilvát vörösborban felfőzzük, hogy teljesen puha és ízletes legyen.

A húsokat vékonyan megtöltjük a gesztenyemasszával és az aszalt szilvával, majd feltekerjük őket, és hústűvel, fogpálcikával, vagy cérnával rögzítjük, hogy ne essenek szét a sütés közben.

A töltött húsokat tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal és vízzel.
Először fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 40 perc).

A maradék aszalt szilvából, további bor, kevés vaj hozzáadásával gyümölcsszószt készítünk.
Rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.