2012. december 12., szerda

Narancshéj cukorban



8 narancsnak a héját hideg vízzel feltesszük főni, addig míg egyszer felfő. A tűzről levéve kiszedjük hideg vízbe és másnapig állni hagyjuk. Másnap és harmadnap ezt megismételjük. 

Negyednap a hideg vízből kivéve szalvettára rakjuk, a fehérjétől egy kissé megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
Ugyanannyi cukrot, mint amennyi a narancshéj (lemérjük), kevés vízzel felteszünk főni. Jó sűrű és átlátszó szirupot főzünk belőle. 

Ha elkészült, hozzáadjuk a narancshéjat, 2-3 percig főzzük, a tűzről levéve másnapig állni hagyjuk. Másnap újra feltesszük főni és a fővéstől számítva – jó tűznél – 10 percig főzzük. Ha kihűlt, üvegekbe rakjuk.