Hozzávalók:
- 20 deka mélyhűtött zöldborsó
- 20 deka sárgarépa
- 35 deka krumpli,
- 10 deka alma
- citromlé
- só,bors
- 6
ek. majonéz
- 3 ek. tejföl
- 1-2 kk mustár
- 2,5 deci zöldségalaplé
- 20
gramm zselatin (10 lap)
- 2-3 főtt tojás
A zöldborsót, az apróra vágott répát és a krumplit külön-külön, sós vízben puhára főzzük. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. Összekeverjük, füszerezzük.
A
majonézt a mustárral, tejföllel, sóval, borssal összekeverjük és a
salátára öntjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A levest
felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatinlapokat, majd hozzáöntötjük
a salátához.
Jól összekeverjük és egy
folpackkal kibélelt hosszúkás formába öntötjük a felét. Erre sorban
ráfektetjük a fött tojásokat, majd beborítotjuk a maradék salátával.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, fogyasztás előtt egy órával kiborítjuk és petrezselyemmel dekorálva tálaljuk.