2012. szeptember 23., vasárnap

Burek

Hozzávalók:
A túrós burekhoz:
- 2 csomag 6 db-os réteslap
- 250 g túró
- 3 tojás
- 3 ek tejföl
- 1 dl napraforgó olaj
- só
- fél dl ásványvíz

A húsos-gombás burekhoz:
- 1 csomag 6 db-os réteslap
- 15 dkg darált hús
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma

Túrós burek:
 
A túrót, a tojást, az olajat, a tejfölt és a sót összekeverjük, és beletépkedjük a réteslapok felét (6 db).
 
Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, majd jöhet a massza egyik fele, aztán megint két réteslap, majd a keverék másik fele és az utolsó két réteslap. 
 
Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel.

Húsos-gombás burek:
 
A hagymán megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk.
 
Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, és a gombás-húsos töltelék egynegyedét eloszlatjuk rajta. Ezután jöhet egy réteg tészta, aztán ismét töltelék. Ezt addig folytatjuk, hogy végül egy réteslap zárja a sort.
 
Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel.