A túrós burekhoz:
- 2 csomag 6 db-os réteslap
- 250 g túró
- 3 tojás
- 3 ek tejföl
- 1 dl napraforgó olaj
- só
- fél dl ásványvíz
A húsos-gombás burekhoz:
- 1 csomag 6 db-os réteslap
- 15 dkg darált hús
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
Túrós burek:
A túrót, a tojást, az olajat, a tejfölt és a sót összekeverjük, és beletépkedjük a réteslapok felét (6 db).
Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, majd jöhet a
massza egyik fele, aztán megint két réteslap, majd a keverék másik fele
és az utolsó két réteslap.
Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel.
Húsos-gombás burek:
A hagymán megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk.
Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, és a
gombás-húsos töltelék egynegyedét eloszlatjuk rajta. Ezután jöhet egy
réteg tészta, aztán ismét töltelék. Ezt addig folytatjuk, hogy végül egy
réteslap zárja a sort.
Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel.