2012. szeptember 22., szombat

Salátaleves

Hozzávalók:
- 1 nagy fej saláta
- 15 dkg füstölt, kissé húsos szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 tojás
- 2 kanál liszt
- 3 dl tej
- 2 dl tejföl
- só, bors
- 1-2 kanál ecet

A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. A salátát megmossuk, levelére tépkedjük és a forró szalonnazsírba tesszük, kissé megfonnyasztjuk a leveleket, hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük 2 liter vízzel. 1zlés szerint sózzuk, borsozzuk és 10 percig, lobogó tűznél főzzük.

A felvert tojásokból egy kevés tejjel és liszttel omlettet készítünk, majd ha kihűlt felkockázzuk. A levest tejes-tejfölös-lisztes habarással besűrítjük és hozzáadunk egy-két kanál ecetet. A felkockázott omlettet a levesbe tesszük és pár percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek.