2012. június 30., szombat

Csokis brownie vanília fagylalttal

Emmával és a csajokkal a budapesti Menzán vacsoráztunk. Nézegettük a menüt, aztán "véletlenül" mindketten ugyanazt a desszertet választottuk: pisztáciás-csokis brownie-t vaníliafagyival.

Itthon is készítettem egy adagot:

Hozzávalók:

  • 26 dkg ét- és/vagy tejcsokoládé (Tibi csokival a legjobb)
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg darabolt dió/pisztácia

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csokit a vajjal felolvasztjuk. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég (legalábbis ha magasra szeretnénk). Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hűlés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk.