Itthon is készítettem egy adagot:
Hozzávalók:
- 26 dkg ét- és/vagy tejcsokoládé (Tibi csokival a legjobb)
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg darabolt dió/pisztácia
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csokit a vajjal felolvasztjuk. Közben összekeverjük a tojásokat a
cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk.
Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a
mennyiség egy kisebb tepsihez elég (legalábbis ha magasra szeretnénk).
Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hűlés
közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és
csokiöntettel tálaljuk.