A tésztához:
- 3 tojás
- 2 dl víz
- liszt - amennyit felvesz
A hústöltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 3 tojás
- apróra vágott vöröshagyma
- só, bors
Egy tálban összedolgozzuk a tojásokat a vízzel, a liszttel és egy csipet sóval. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd közepes
pogácsaszaggatóval köröket készítünk, erre kerül a hústöltelék
(cseresznye nagyságú).
Elkészítjük a hústölteléket is a hozzávalókból, majd a tésztalapokra halmozzuk. Enyhén lisztezett ujjainkkal összenyomkodjuk a
félbehajtott tésztalapot. A két végét kalapkára formázzuk, összecsípjük a
széleit.
Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, míg fel nem jön a víz tetejére. A
kifőtt pelmenyit nem kell leöblíteni!
Melegen tálaljuk vajkockákkal, ecettel és őrölt borssal ízesítve.