2012. június 29., péntek

Pelmenyi (húsos derelye)

Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 tojás
- 2 dl víz
- liszt - amennyit felvesz

A hústöltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 3 tojás
- apróra vágott vöröshagyma
- só, bors

Egy tálban összedolgozzuk a tojásokat a vízzel, a liszttel és egy csipet sóval. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd közepes pogácsaszaggatóval köröket készítünk, erre kerül a hústöltelék (cseresznye nagyságú). 

Elkészítjük a hústölteléket is a hozzávalókból, majd a tésztalapokra halmozzuk. Enyhén lisztezett ujjainkkal összenyomkodjuk a félbehajtott tésztalapot. A két végét kalapkára formázzuk, összecsípjük a széleit.

Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, míg fel nem jön a víz tetejére. A kifőtt pelmenyit nem kell leöblíteni! 

Melegen tálaljuk vajkockákkal, ecettel és őrölt borssal ízesítve.