2012. június 14., csütörtök

Mustáros tarja rokfortos körtével

Hozzávalók:
- 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os sertéstarja
- só
- 2 evőkanál mustár
- 1-1 kiskanál csemege és csípős Piros Arany
- 4 körte
- 20 dkg rokfort vagy márványsajt
- egy kis pohár fehérbor
- 4 evőkanál olaj

 A hússzeleteket kiklopfoljuk, inas részeit, széleit bevágjuk, nehogy a pecsenye sütés közben összeugorjon. Megsózzuk, a Piros Arannyal ízesített mustárral megkenjük, félrerakjuk.

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivájjuk. Az aljukból egy vékony szeletet levágunk, hogy biztosan megálljanak a tepsiben, ahová kerülnek. A rokfortot az üregeikbe morzsoljuk. Köréjük öntjük a bort, azután jó közepes lánggal (190 °C) kb. 20 percig sütjük.

Közben egy nagy serpenyőben az olajat megforrósítjuk és a hússzeleteket oldalanként 1 perc alatt pirosasra pirítjuk rajta. Ezután kis lángra állítjuk, a húst oldalanként 5-7 perc alatt így sütjük puhára.

Tálaláskor 2-2 sajtos körtét rakunk a tányérra személyenként, és mellétesszük a sült tarját.