Tészta:
- 120 g kristálycukor
- 150 g liszt
- 6 db tojás
Töltelék (dobos krém):
- 350 g vaj
- 300 g szitált porcukor
- 70 g kakaópor
- 3 db tojássárgája
A 6
tojásból, kristálycukorból, lisztből készített piskótafelvertet vajazott,
lisztezett sütőlemezen vagy tepsin vékony kerek lapokra kenjük (6 lap) és megsütjük.
A porcukrot a tojássárgájával simára keverjük, majd kakaóval és vajjal habos krémet készítünk belőle.
A kisütött lapokból 5 lapot az elkészített krémmel egyenletesen betöltünk, tetejét, oldalát a maradék krémmel bekenjük, ezután hűtőszekrényben fagyasztjuk.
A megmaradt lapot 100-200 g cukorból készült olvasztott cukorral bevonjuk. Ha a lap kihűlt, ráhelyezzük a tortára.
Tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A porcukrot a tojássárgájával simára keverjük, majd kakaóval és vajjal habos krémet készítünk belőle.
A kisütött lapokból 5 lapot az elkészített krémmel egyenletesen betöltünk, tetejét, oldalát a maradék krémmel bekenjük, ezután hűtőszekrényben fagyasztjuk.
A megmaradt lapot 100-200 g cukorból készült olvasztott cukorral bevonjuk. Ha a lap kihűlt, ráhelyezzük a tortára.
Tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeleteljük.