2012. június 14., csütörtök

Dobostorta

Hozzávalók:
Tészta: 
- 120 g kristálycukor
- 150 g liszt
- 6 db tojás

Töltelék (dobos krém):
- 350 g vaj
- 300 g szitált porcukor
- 70 g kakaópor
- 3 db tojássárgája

A 6 tojásból, kristálycukorból, lisztből készített piskótafelvertet vajazott, lisztezett sütőlemezen vagy tepsin vékony kerek lapokra kenjük (6 lap) és megsütjük. 

A porcukrot a tojássárgájával simára keverjük, majd kakaóval és vajjal habos krémet készítünk belőle. 

A kisütött lapokból 5 lapot az elkészített krémmel egyenletesen betöltünk, tetejét, oldalát a maradék krémmel bekenjük, ezután hűtőszekrényben fagyasztjuk. 

A megmaradt lapot 100-200 g cukorból készült olvasztott cukorral bevonjuk. Ha a lap kihűlt, ráhelyezzük a tortára. 

Tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeleteljük.