- 60 dkg főtt krumpli
- 30 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 3 db tojás
- 40 dkg magvaváló szilva
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg cukor
- 50 g vaníliás porcukor
- só
- őrölt fahéj
A
főtt krumplit melegen áttörjük, liszttel, tojással és kevés sóval
összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és négyzet
alakú kockákra vágjuk.
Minden egyes kockára kimagozott szilvát teszünk, melybe egy kiskanál cukrot és kevés őrölt fahéjat teszünk. Ezután gombócokat formálunk, és forrásban levő sós vízben kifőzzük, tésztaszűrőn lecsepegtetjük.
Zsírban a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne. Vaníliás porcukorral megszórjuk, melegen tálaljuk.
Minden egyes kockára kimagozott szilvát teszünk, melybe egy kiskanál cukrot és kevés őrölt fahéjat teszünk. Ezután gombócokat formálunk, és forrásban levő sós vízben kifőzzük, tésztaszűrőn lecsepegtetjük.
Zsírban a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne. Vaníliás porcukorral megszórjuk, melegen tálaljuk.