2013. április 11., csütörtök

Küküllőmenti almaleves

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- cukor (mennyisége függ az alma savasságától)
- 1 kávéskanál fahéjpor
- két citromszelet vagy citromlé (ízlés szerint)
- petrezselyemzöld
- 1 dl fehérbor (száraz)
- 2 tojássárga
- 1 dl tejföl
- só

A meghámozott almát felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével. Két és fél liter vízbe beletesszük a sót, a fahéjat, a citromszeleteket és felfőzzük. Utána beletesszük az almát. 

Miután az alma megfőtt, félrehúzzuk és belekavarjuk az eresztéket (tojássárgát eldörzsölünk tejföllel). A végén beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet. 

Citromlével, borral és cukorral ízesítjük.