2012. május 31., csütörtök

Pácolt csirkecomb fehérboros-paradicsomos babbal

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- fél kanál őrölt koriandermag
- fél kanál őrölt mustármag
- só
- fehér bors
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 50dkg bab
- 3 fej vöröshagyma
- 3 szál angolzeller
- 5 db paradicsom
- fél csokor koriander
- 2 dl paradicsomlé
-  2 szál kakukkfű
- 5 dl fehérbor
- 10 dkg szalonna

A csirkecomborkat bepároljuk a fűszerpaprikával, koriander- és mustármaggal, fehér borssal, sóval, 1 gerezd aprított fokhagymával, 1 dl olajjal. Két órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. 

Az előzőleg beáztatott babot leszűrjük. A hagymát és az angolzellert finomra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, 2 gerezd aprított fokhagymát, a friss korianderzöld apróra vágott levél felét és tovább pirítjuk. Felengedjük paradicsomlével, kakukkfüvet adunk hozzá, majd beletesszük a babot. Sóval ízesítjük.

Amikor ismét pirulni kezd, felengedjük fehérborral, hogy a ragut ellepje. Tíz percig főzzük, majd vízzel vagy alaplével pótolva a folyadékot egy tepsibe tesszük. Lefedjük vékonyra szeletelt szalonnával és 160 fokos sütőben fedő alatt megpároljuk (kb másfél óra). Figyeljünk rá, hogy mindig legyen folyadék a babon.

Ha a bab ekészült, a csirkecombokat 180 fokos sütőben, olajjal meglocsolva megsütjük. Tálalás előtt a babraguba keverjük a megmaradt korianderzöldet és a csirkecombokat ráhelyezve tálaljuk.