Hozzávalók:
- fél
kg liszt
-
35
dkg vaj
-
3
evőkanál porcukor
-
2
egész tojás
-
2 dkg
élesztő
- annyi
langyos tej, amennyit felvesz
Az élesztőt elkeverjük egy
kevés cukorral, felengedjük 1 deci tejjel, majd a hozzávalókkal gyúródeszkán
kidolgozzuk. Ha készen van, három részre osztjuk.
Kinyújtunk minden részt
külön 2 késfok vastagra. Az egyiket tepsibe tesszük, 3-4 kanál baracklekvárt
elkenünk rajta.
Negyed kiló darált dióhoz
adunk 4 kanál porcukrot és egy citrom reszelt héját. Ennek a mennyiségnek felét
ráhintjük a lekvárra, beborítjuk a másik lappal, majd erre is lekvár és dió
kerül, legfelül tészta.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.Mérsékelt hőnél
rózsaszínre sütjük. Ha elkészült, kiborítjuk. Mikor kihűlt kakaómázzal
bevonjuk.