2012. május 16., szerda

Zserbó szelet



Hozzávalók:
-          fél kg liszt
-          35 dkg vaj
-          3 evőkanál porcukor
-          2 egész tojás
-          2 dkg élesztő
-          annyi langyos tej, amennyit felvesz

Az élesztőt elkeverjük egy kevés cukorral, felengedjük 1 deci tejjel, majd a hozzávalókkal gyúródeszkán kidolgozzuk. Ha készen van, három részre osztjuk.

Kinyújtunk minden részt külön 2 késfok vastagra. Az egyiket tepsibe tesszük, 3-4 kanál baracklekvárt elkenünk rajta. 

Negyed kiló darált dióhoz adunk 4 kanál porcukrot és egy citrom reszelt héját. Ennek a mennyiségnek felét ráhintjük a lekvárra, beborítjuk a másik lappal, majd erre is lekvár és dió kerül, legfelül tészta. 

Meleg helyen egy órát kelesztjük.Mérsékelt hőnél rózsaszínre sütjük. Ha elkészült, kiborítjuk. Mikor kihűlt kakaómázzal bevonjuk.