- 1,60 kg bélszín (vesepecsenye)
- 15 dkg zsír
- 10 dkg vaj
- 25 dkg csiperkegomba
- 30 dkg libamáj
- 50 dkg zöldbab (ceruzabab)
- 50 dkg spárga
- 20 dkg tisztított vöröshagyma
- 3 dl barnamártás
- 3 dl soproni kékfrankos
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 1/2 csokor metélőhagyma
- só, őrölt bors
- 15 dkg zsír
- 10 dkg vaj
- 25 dkg csiperkegomba
- 30 dkg libamáj
- 50 dkg zöldbab (ceruzabab)
- 50 dkg spárga
- 20 dkg tisztított vöröshagyma
- 3 dl barnamártás
- 3 dl soproni kékfrankos
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 1/2 csokor metélőhagyma
- só, őrölt bors
A bélszínt és a libamájat ceruza
vastagságú csíkokra vágjuk, megsózzuk és hűtőszekrénybe helyezzük. A csiperkegombát hideg vízben alaposan megmossuk,
kockára vágjuk, ezután félretesszük.
Nagyobb serpenyőben zsírt hevítünk, és a
finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk az előkészített
bélszíncsíkokat, és erős tűzön gyorsan pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra
vágott libamájat, végül a kockára vágott gombát. Sóval, borssal fűszerezzük,
finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Nyílt lángon tovább pirítjuk,
majd hozzáadjuk a barnamártást és a vörösbort. Vajon spárgát és ceruzababot
párolunk, majd a kész tokánnyal összekeverjük.
Köretnek vajas burgonyát,,
párolt rizst, vagy burgonyafánkot adunk.
A Gundel-tokányt előmelegített tálra
helyezzük, egyenletesen elosztva rajta a libamájat, gombát, spárgát és
ceruzababot. Tetejét meghintjük a finomra vágott metélőhagymával.