- 1 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 40 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg gomba (barna csiperke és laska)
- 125 ml fehérbor
- 4 dl csirke alaplé
- 1.5 dl tejszín
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 3-5 szál ecetes tárkony
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat felhevítjük és megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Ha a hagyma megpirult, hozzátesszük a kockára vágott csirkemellet, és szintén barnára pirítjuk.
Ha a hagyma megpirult, hozzátesszük a kockára vágott csirkemellet, és szintén barnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított gombát, és kissé megfonnyasztjuk. Felöntjük a fehérborral, hogy az odapirult, ízéletes részeket feloldja. 1-2 perc után, ha az alkohol elpárolgott, akkor felöntjük a húslevessel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és jól elkeverjük.
Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, illetve az ecetes tárkonnyal ízesítjük. Utolsó lépésként a 30 g vajat és a 30 g lisztet összekeverjük, majd 3-4 részletben, folyamatos kavarás mellett a szószhoz adjuk, és így besűrítjük.