Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- fél teáskanál sütőpor
- 2 tojás
A krémhez:
- 2 tojás
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- fél dl tejszín
- porcukor
A tésztához:
- 15 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- fél teáskanál sütőpor
- 2 tojás
A krémhez:
- 2 tojás
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- fél dl tejszín
- porcukor
A tésztához a hozzávalókat
összedolgozzuk, alufóliába csomagolva legalább egy órára a hűtőbe
tesszük,
Egy tortaformát vajjal jól kikenünk, majd a kör alakúra nyújtott tésztát belesimítjuk, és a kezünkkel elnyomkodjuk, hogy pereme is legyen.Megkenjük tojássárgával és vaksütéssel kb 20 perc alatt 180 fokon elősütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, citromhéjat és a lisztet. Óvatosan hozzákeverjük a tejszínt, majd az így nyert krémet az elősütött tésztára öntjük. A sütőbe visszatéve még kb 30 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
Egy tortaformát vajjal jól kikenünk, majd a kör alakúra nyújtott tésztát belesimítjuk, és a kezünkkel elnyomkodjuk, hogy pereme is legyen.Megkenjük tojássárgával és vaksütéssel kb 20 perc alatt 180 fokon elősütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, citromhéjat és a lisztet. Óvatosan hozzákeverjük a tejszínt, majd az így nyert krémet az elősütött tésztára öntjük. A sütőbe visszatéve még kb 30 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral és tálaljuk.