- 1 dkg élesztő
- 2 tojás
- liszt
- 3 dl langyos tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 vaniliás cukor
1 deci langyos tejben felfuttatunk 1 deka élesztőt. Hozzáaadunk 2 egész tojást, 2 deci langyos tejet és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy rétestészta keménységű, könnyű tészta legyen. Hólyagosra kigyúrjuk, késhát vastagra kinyújtjuk.
15 deka vajat, 10 dkg
cukorral habosra eldörzsölünk és a kinyújtott tésztára mindenütt egyenletesen
felkenjük. Felsodorjuk és két újjnyi széles darabokra vágjuk. Tepsibe rakjuk,
jó két újjnyira egymástól (vágott felével felfelé).
1 órát kelesztjük, majd pirosra
sütjük. Mikor majdnem készen van, fél liter jól cukrozott vaniliás tejjel
darabonként kanállal meglocsoljuk. Míg a tejet felissza még visszatesszük a
sütőbe.