2012. március 8., csütörtök

Darázsfészek

Hozzávalók:
- 1 dkg élesztő
- 2 tojás
- liszt
- 3 dl langyos tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 vaniliás cukor

1  deci langyos tejben felfuttatunk 1 deka élesztőt. Hozzáaadunk 2 egész tojást, 2 deci langyos tejet és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy rétestészta keménységű, könnyű tészta legyen. Hólyagosra kigyúrjuk, késhát vastagra kinyújtjuk.

15 deka vajat, 10 dkg cukorral habosra eldörzsölünk és a kinyújtott tésztára mindenütt egyenletesen felkenjük. Felsodorjuk és két újjnyi széles darabokra vágjuk. Tepsibe rakjuk, jó két újjnyira egymástól (vágott felével felfelé). 

1 órát kelesztjük, majd pirosra sütjük. Mikor majdnem készen van, fél liter jól cukrozott vaniliás tejjel darabonként kanállal meglocsoljuk. Míg a tejet felissza még visszatesszük a sütőbe.