Hozzávalók:
- fél kiló füstölt csülök
- 1 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 2 ek. rizs
- vaj
- 15-20 szem aszalt szilva
- só, bors, liszt, citromlé, tejföl
A füstölt húst nagyobb darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ugyanígy az aszalt szilvát is megfőzzük, majd a levét leöntjük.
Kevés vajban megpároljuk a felkarikázott répát. Ha a hús megfőtt, leöntjük a levét, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a répát, a rizst, borsozzuk. Beletesszükk az aszalt szilvát, ha kell teszünk bele sót és tovább főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel és a leveshez adjuk. Citromlével ízesítjük, felforraljuk.
Tejföllel kínáljuk, hidegen-melegen egyaránt fogyaszthatjuk.