2012. október 21., vasárnap

Rigójancsi

Hozzávalók:


Tészta: 
- 160 g kristálycukor
- 160 g liszt
- 40 g kakaópor
- 8 db tojás

A tojásból, kristálycukorból, lisztből és kakaóporból csokoládés piskótát készítünk, melyet vajazott-lisztezett tepsiben kisütünk. Kihűlés után a piskótát lapjában kettévágjuk.

Töltelék: 
- 100 g porcukor
- 80 g kakaópor
- 10 g oldott zselatin
- 6 dl tejszín
 
A tejszínt kemény habbá verjük, porcukorral elkevert kakaóval bekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott zselatint (melyet a krémben jól elkeverünk). Az így elkészített krémet a tésztalapra kenjük, szilárdulás után ráhelyezzük a másik tésztalapot. A felső lapot olvasztott étcsokoládéval áthúzzuk, dermedés után 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk.