2012. október 9., kedd

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:
- 20 db sós palacsinta
- 5 adag paprikás csirke
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 db csemege paradicsom
- 1 db csemege paprika
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- só, őrölt bors

A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finom lyukú húsőrlőn megdaráljuk. 

Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk. 

A palacsintákat henger alakúra formázzuk, tűzálló tálba helyezzük, és a már kész paprikás csirke mártásával bevonjuk. 

Dekoráljuk szeletekre vágott csemege zöldpaprikával, paradicsommal és kevés tejföllel.