2012. október 23., kedd

Puncsos omlós tészta

Hozzávalók:
-          60 dkg liszt
-          20 dkg zsír
-          3 tojás sárgája
-          30 dkg cukor
-          1 késhegynyi szódabikarbóna
-          1 vizespohár tej

A hozzávalókat összegyúrjuk és tepsi hátán három lapot sütünk. Kihűlve az egyik lapot összetörjük.

Töltelék:
-          1 deci meggylé
-          15 dkg cukor
-          20 dkg darált dió
-          1 és fél deci rum (vagy pár csepp rumeszenc)
-          Kistányérnyi meggy kimagozva, apróra vágva

A meggyléből és cukorból szirupot főzünk. Az összetört lappal összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót.

Mindkét lapot megkenjük finom ízzel (sárgabarack), közéjük jön a töltelék.

Bevonat:
3 tojásfehérjét habbá verjük. Belekavarunk 30 dkg szitált porcukrot, 1 citrom levét. Addig kavargatjuk, míg megkeményedik. A tetejét bevonjuk vele, nyitott ajtójú sütőben lassú tűznél szárítjuk.