-
60
dkg liszt
-
20
dkg zsír
-
3
tojás sárgája
-
30
dkg cukor
-
1
késhegynyi szódabikarbóna
-
1
vizespohár tej
A hozzávalókat összegyúrjuk
és tepsi hátán három lapot sütünk. Kihűlve az egyik lapot összetörjük.
Töltelék:
-
1
deci meggylé
-
15
dkg cukor
-
20
dkg darált dió
-
1 és
fél deci rum (vagy pár csepp rumeszenc)
-
Kistányérnyi
meggy kimagozva, apróra vágva
A meggyléből és cukorból
szirupot főzünk. Az összetört lappal összekeverjük, hozzáadjuk a többi
hozzávalót.
Mindkét lapot megkenjük
finom ízzel (sárgabarack), közéjük jön a töltelék.
Bevonat:
3 tojásfehérjét habbá
verjük. Belekavarunk 30 dkg szitált porcukrot, 1 citrom levét. Addig
kavargatjuk, míg megkeményedik. A tetejét bevonjuk vele, nyitott ajtójú sütőben
lassú tűznél szárítjuk.