Hozzávalók:
-
1 teáskanál + 2 evőkanál vaj
-
2 nagyobb cukkini (kb. 45 deka)
-
1 jó nagy maroknyi dióbél
-
1 gerezd fokhagyma
-
fél grillcsirke
-
5 deka frissen reszelt parmezán
-
10 deka natúr krémsajt
-
3-4 evőkanál tejszín
A dióbelet durvára törjük a mozsárban és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy lábosban megolvasztunk 2 evőkanálnyi vajat, hozzáadjuk a diómorzsát meg a zúzott fokhagymát és 1 percen át kevergetjük őket.
Utána beletesszük a cukkinireszeléket, sózzuk, borsozzuk. Lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
A csirkét darabokra vágjuk, lereszeljük a parmezánt és egy kis tálkában összekeverjük a tejszínt, a krémsajtot és a parmezánt.
Ha megpuhult a diós-fokhagymás cukkini, egyenletes vastagságban belesimítjuk egy kivajazott sütőtálba és rászórjuk a csirkefalatokat. Rákenjük a parmezános krémet, vigyázzunk, hogy a csirkedarabokat teljesen befedje a keverék. A sütőtálat kb. 10 percre betoljuk a sütőbe és aranybarnára sütjük.