2014. július 21., hétfő

Csirke diós cukkiniágyon


Hozzávalók:
-          1 teáskanál + 2 evőkanál vaj
-          2 nagyobb cukkini (kb. 45 deka)
-          1 jó nagy maroknyi dióbél
-          1 gerezd fokhagyma
-          fél grillcsirke
-          5 deka frissen reszelt parmezán
-          10 deka natúr krémsajt
-          3-4 evőkanál tejszín 

A sütőt előmelegítjük 220 C-ra (gázsütőn 7-es fokozat). Teáskanálnyi vajjal kikünk egy 25x10 cm nagyságú sütőtálat. A cukkinik végeit levágjuk, és hogy majd könnyebben párolódjanak, mind a két megcsonkított darabot lereszeljük a reszelő nagylyukú oldalán. 
 
A dióbelet durvára törjük a mozsárban és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy lábosban megolvasztunk 2 evőkanálnyi vajat, hozzáadjuk a diómorzsát meg a zúzott fokhagymát és 1 percen át kevergetjük őket. 
 
Utána beletesszük a cukkinireszeléket, sózzuk, borsozzuk. Lefedve  kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
A csirkét darabokra vágjuk, lereszeljük a parmezánt és egy kis tálkában összekeverjük a tejszínt, a krémsajtot és a parmezánt. 

Ha megpuhult a diós-fokhagymás cukkini, egyenletes vastagságban belesimítjuk egy kivajazott sütőtálba és rászórjuk a csirkefalatokat. Rákenjük a parmezános krémet, vigyázzunk, hogy a csirkedarabokat teljesen befedje a keverék. A sütőtálat kb. 10 percre betoljuk a sütőbe és aranybarnára sütjük.