Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3
evőkanál darált dió
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál ecet
- 25 dkg cukor
- 2
tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 2 tubus sűrített tej
(34-35 dkg)
- 20 dkg vaj
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 5
evőkanál darált dió
A tetejére:
- 3 evőkanál darabos dió
A vajat a mézzel és a
cukorral összemelegítjük, majd hozzáadjuk az ecetet és a
szódabikarbónát. Állandó keverés mellett hozzáadjuk egyenként a
tojásokat. Addig kavarjuk, amíg világos barna színű hab less belőle.
Levesszük a tűzről és kicsit hűlni hagyjuk, majd állandó keverés mellett
hozzáadjuk a diós lisztet. Ha nem áll össze a tészta adhatunk hozzá egy
kis tejet. Egy órát pihentetjük.
Ezután hat egyenlő részre osztjuk a
masszát. Mivel nehezen lehet a lapokat kinyújtani két-két cipót
nyújtunk ki egyszerre egészen vékonyra és akkorára vágjuk a lapokat,
mint a tepsink háta, majd egyesével megsütjük vajjal lekent tepsi hátán
őket. 7-8 percig sütjük a lapokat 180 fokon. A tészta széleit levágjuk
és félrerakjuk.
A tejben a pudingport sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A sűrített tejet egy serpenyőben karamellizáljuk, amíg halvány barna
nem lesz, majd hozzákavarjuk a vajat és hűlni hagyjuk. Ekkor a két
krémet összekeverjük és belekavarjuk a darált diót is. Összerakjuk a
süteményt, minden lapra kenünk a krémből, úgy hogy a legfelső lapra is
jusson egy vékony réteg krém.
A tetejét megszórjuk pörkölt darabos
dióval illetve a tészta szélekből morzsolt tésztával.